Cumartesi

Excel Otamatik Veri Doldurma



Excel'de Otomatik Doldurma - Sayı Üretme (Auto Fill)


Excel'de kolayca sayı serileri üretilebilir; Sıra numaraları, saatler, tarihler, günler, aylar vb. Öncelikler ilk veriler aşağıdaki excel sayfası resminde de görüldüğü üzere doldurulur. Bu verilerden bazıları yada tamamı seçildikten sonra Seçili Excel hücrelerinin Sağ-Alt köşesindeki otamatik doldur - çoğalt butonuna basıp çekerek çoğaltabilirsiniz.


Pekçok işlemlerinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu seçenek ve diğer seçenekler sayesinde işlerinizi daha hızlı ve doğru olarak yapabilirsiniz.













1- Öncelikle Tablomuzun başlığını ve ilk verilerini dolduruyoruz.


2- Excel tablomuzdaki ilk verilerimizi A2 hücresinden basılı tutup sonuna kadar tarayarak seçiyoruz.


3- Seçimin en sağ altındaki Dolgu Tutamacından Faremiz ile basılı tutarak aşağıya doğru istediğimiz sayı / hücreye gelene kadar çekiyoruz.

Excel Çektiğimiz tüm hücreleri otamatik olarak dolduracaktır. Sayılara, Tarihlere, Saatlere ve Günlere özellikle dikkat ermenizi isterim.


4- Listemiz Yandaki resimde görüldüğü gibi Otamatik olarak doldurulacaktır. Yalnız burada bazı seçeneklerimiz daha olduğunu unutmamak gerekir.


5- Doldurma Tutamacının hemen yanındaki seçenekler düğmesine bastığımızda resimdeki işlemleri ayrı ayrı seçerek uyguluyabiliriz.


Hücreleri Kopyala: Tahmin ettiğiniz gibi ilk satırda ne varsa diğerlerinide o bilgilerle otonatik olarak dolduracaktır.


Serileri Doldur: Excel hücrelerindeki tüm bilgiler seriler halinde otamatik olarak çoğaltılacaktır. Sayılar, Tarihler, Günler, Saatler 1 er arttırılacak çekilde hücreler tam olarak Excel tarafından doldurulacaktır.


Yalnızca Biçimlendirmeyi Doldur: Herhangi bir veri olmadan yalnızca Excel hücrelerinin biçimlendirme özellikleri ile doldurulacaktır.


Biçimlendirmeden Doldur: Excel hücrelerinin için herhangi bir biçimlendirme olmadan saf veriler bilgilerle doldurulmuş olacaktır.


Günleri Doldur: Yalnızca günlerin seri bir şekilde çoğaltılmasına izin verir. (Yanda bu seçenek seçilmiştir.)


İş Günlerini Doldur: Yukarıdaki ile aynı fakat günler hafta sonuna denk geldiginde bunları doldurmayacaktır.


Ayları Doldur: Çoğaltmayı aylar bazında yapacaktır.


Yılları Doldur: Yıllar bazında doldurma işlemlerini yapacaktır.




OtomatikDoldurmayı; Sayılarda, Tarihlerde, saatlerde, Günlerde, Ürünlerde, Personel Listesinde de benzer şekilde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem iş akışını hızlandırmış, hemde hatalı girdilerin önüne geçmiş olabilirsiniz.